Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danska reprezentativka u Kataru saznala za bizarnu smrt majke, oca joj smaknuli talibani

Preuzmite sliku

Nadia Nadim inače je rodom iz Afganistana, zemlje iz koje je morala pobjeći prije 12 godina nakon što su joj talibani smaknuli oca, generala tamošnje vojske, a sada je ostala i bez majke.

Danska reprezentativka Nadia Nadim (34) na Svjetskom prvenstvu u Kataru radi kao stručna komentatorica za televiziju ITV, a tokom emisije je hitno morala napustiti zemlju zbog tragične smrti njezine majke.

Nesretnu vijest saznala je tokom javljanja uživo nakon remija Danske i Tunisa (0-0) nakon čega je odmah otputovala u Dansku, prenosi 24sata.hr.

“Riječi ne mogu opisati ono što osjećam. Izgubila sam najvažniju osobu u svom životu i to se dogodilo tako iznenada i neočekivano. Imala je samo 57 godina. Bila je ratnica koja se borila za svaki djelić svog života. Ona mi nije dala život ne jednom nego dvaput, i sve što ja/mi jesmo je zahvaljujući njoj. Izgubila sam svoj dom i znam da više ništa neće biti isto. Život je nepravedan i ne razumijem zašto baš ona i zašto ovako. Volim te i vidjet ću te opet”, dio je izjave utučene Nadim koju je objavila na društvenim mrežama.

  • Naime, majka joj je stradala u bizarnoj nesreći u kojoj ju je s leđa udario bager na povratku iz teretane. Vozač je nije vidio uz rub ceste u trenutku kada se izmicao kamionu koji je dolazio iz suprotnog smjera jer je cesta bila preuska.

    Danska reprezentativka je inače rodom iz Afganistana, zemlje iz koje je morala pobjeći s majkom i četiri sestre jer su joj talibani smaknuli oca, generala afgansitanske vojske.

    Nadim trenutačno igra za američki Racing Louisville, a prethodno je nosila dres Manchester Cityja i PSG-a. U Danskoj je započela nogometnu karijeru, a za reprezentaciju je do sada odigrala 103 utakmice te je zabila 38 golova.

     

    Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

     

    Objavu dijeli Dr Nadia Nadim (@nadi9nadim)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,