Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Daniel Alves proglašen krivim: Osuđen na 4,5 godine zatvora

Preuzmite sliku

Jedan od najtrofejnijih fudbalera na svijetu, bivši igrač Barcelone, Dani Alves, osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napada u Barceloni 30. decembra 2022. godine.

Alves je u pritvoru bio od 20. januara 2023. godine, a suđenje je počelo početkom februara.

Alves je osuđen jer je u noći s 30. na 31. decembar 2022. seksualno napao djevojku u noćnom klubu Sutton u Barceloni. Na sudu su svjedočili i žrtva, njen rođak, prijatelji, osoblje noćnog kluba, a izjavu je dao i sami okrivljeni.

Sud je utvrdio da je Alves kriv, a iako je tužilaštvo tražilo maksimalnu kaznu od 12 godina, a na kraju je osuđen na četiri i po godine. Odbrana je kao olakšavajući faktor navodila činjenicu da je Brazilac bio pijan.

Alves nikada nije službeno okončao karijeru. Zadnji angažman je imao u meksičkom UNAM-u, a ranije je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, PSG, Juventus, Sevillu i Bahiju. Najdublji trag je ostavio u dresu Barce za koju je igrao 408 utakmica. Osvojio je 43 trofeja čime spada među najtrofejnije igrače u historiji fudbala. Za brazilsku reprezentaciju je nastupio 126 puta, prenosi sportske.jutarnji.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,