Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas prve utakmice polufinala Kupa BiH, Borac i Zrinjski blagi favoriti

Preuzmite sliku

Danas se igraju prve utakmice polufinala Kupa BiH. Široki Brijeg od 15,30 sati dočekuje Borac, dok će Sloga Meridian od 18,00 sati igrati sa Zrinjskim.

Ekipa Širokog će u Čitluku igrati protiv Borca, jer su još uvijek u toku radovi na stadionu “Pecara”.

Široki Brijeg je u 1/16 finala Kup BiH eliminisao Sutjesku iz Foče, zatim je bio bolji od Stupčanice, a onda je u dvomeču izbacio mostarski Velež.

Borac je u 1/16 finala savladao Radnik iz Hadžića, u osmini finala je eliminisao Zvijezdu, dok je u četvrtfinalu bio uspješniji od Sarajeva. Borac ima četiri uzastopne pobjede protiv Širokog Brijega.

Sloga u Modriči dočekuje Zrinjski. Duel se neće igrati u Doboju, s obzirom da još uvijek nisu okončano radiovi na stadionu ‘Luke’. Sloga je u 1/16 finala pobijedila Radnik iz Bijeljine, u osmini finala je bila bolja od Igmana, dok je u četvrtfinalu izbacila Posušje.

Zrinjski, koji je prošle sezone osvojio Kup, je u 1/16 finala eliminisao Čelik, zatim je u osmini finala pobijedio Slaviju, a onda je u četvrtfinalu u dvomeču bio uspješniji od Jedinstva. Zrinjski je četiri meča u nizu bez poraza. Utakmice možete pratiti na kanalu Arena sport.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,