Danas prve utakmice polufinala Kupa BiH, Borac i Zrinjski blagi favoriti
Foto: Tuzlanski.ba

Danas se igraju prve utakmice polufinala Kupa BiH. Široki Brijeg od 15,30 sati dočekuje Borac, dok će Sloga Meridian od 18,00 sati igrati sa Zrinjskim.

Ekipa Širokog će u Čitluku igrati protiv Borca, jer su još uvijek u toku radovi na stadionu “Pecara”.

Široki Brijeg je u 1/16 finala Kup BiH eliminisao Sutjesku iz Foče, zatim je bio bolji od Stupčanice, a onda je u dvomeču izbacio mostarski Velež.

Borac je u 1/16 finala savladao Radnik iz Hadžića, u osmini finala je eliminisao Zvijezdu, dok je u četvrtfinalu bio uspješniji od Sarajeva. Borac ima četiri uzastopne pobjede protiv Širokog Brijega.

Sloga u Modriči dočekuje Zrinjski. Duel se neće igrati u Doboju, s obzirom da još uvijek nisu okončano radiovi na stadionu ‘Luke’. Sloga je u 1/16 finala pobijedila Radnik iz Bijeljine, u osmini finala je bila bolja od Igmana, dok je u četvrtfinalu izbacila Posušje.

Zrinjski, koji je prošle sezone osvojio Kup, je u 1/16 finala eliminisao Čelik, zatim je u osmini finala pobijedio Slaviju, a onda je u četvrtfinalu u dvomeču bio uspješniji od Jedinstva. Zrinjski je četiri meča u nizu bez poraza. Utakmice možete pratiti na kanalu Arena sport.