Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas na EURO 2016: U derbiju kola Švedska i Belgija žele izboriti prolaz u osminu finala

Preuzmite sliku

Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, a danas su na rasporedu četiri utakmice trećeg kola u grupama F i E čime će biti završena grupna faza takmičenja, javlja Anadolu Agency (AA).

U terminu od 18 sati igrat će se mečevi posljednjeg kola u grupi F u kojima se sastaju Island i Austrija, te Mađarska i Portugal.

Island i Austrija svoj duel igraju na stadionu “Stade de France“ u Saint-Denisu, dok će meč selekcija Mađarske i Portugala biti odigran na gradskom stadionu u Lyonu.

Nakon dva odigrana kola, Mađarska je vodeća u grupi sa četiri osvojena boda, dok drugo mjesto drži Island sa dva boda, koliko ima i trećeplasirani Portugal. Austrija je na posljednjem mjestu sa jednim bodom, ali sve ekipe u današnjim mečevima imaju šansu da izbore plasman u osminu finala.

Treće kolo u grupi E će se igrati večeras sa početkom u 21 sat. Na stadionu “Pierre Mauroy“ u Lillu će igrati Italija i Republika Irska, dok će Švedska i Belgija svoj meč igrati na gradskom stadionu u Nici.

Italija je iz prethodne dvije utakmice sakupila maksimalnih šest bodova i izborila plasman u osminu finala. Belgija na drugom mjestu ima tri boda, dok Švedska i Republika Irska imaju po jedan bod na trećem i četvrtom mjestu.

– 22. juni –

Saint-Denis (18:00): Island – Austrija

Lyon (18:00): Mađarska – Portugal

Lille (21:00) Italija – Republika Irska

Nice (21:00) Švedska – Belgija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,