Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Da se naježiš: Doček igrača Slobode ispred stadiona Tušanj (VIDEO)

sloboda-docek
Preuzmite sliku

Pogledajte kako je izgledao doček igrača ispred stadiona Tušanj

\"sloboda-docek\"Kada nekome spomenete ispadanje voljenog kluba iz lige u niži rang takmičenja za takav događaj obično se vežu konstatacije poput: \”Divljanje navijača\”! Ali Tuzla i Fukare, baš kao i po svemu drugome, pozitivnim primjerima izdvajaju se od stereotipa, od pretpostavki, jer bez obzira na sve, vjernost i ljubav ne kupuju titule i ne prestaje onda kada klub doživljava najteže trenutke za vrijeme svog postojanja.

Iako ovakav rasplet događaja nismo očekivali, na našu žalost on se ipak desio. GOŠK je slavio u Mostaru, Leotar bio bolji od Želje, a Sloboda nije uspjela ostvariti željeni rezultat protiv Slavije. Sloboda seli u niži rang, ali….

Dostojanstvo, srce i karakter krase iskrene navijače Slobode. Ljubav koja nema kompromis prema voljenom klubu čak i onda kada ga zadese najteži momenti u njegovoj istoriji. Nema spuštanja glave, nema pognutih ramena, nema suza, nema predaje, nema odustajanja, dizanja ruku od crveno-crnih boja.

\"velika-djeca\"

U inat svima onima koji su kumovali i željeli ovakav rasplet, onima koji su željeli Slobodu u nižem rangu, gledati brojne tuzlake na koljenima, to se neće desiti. Teško nam je svima, a revolt, nemir i osjećaj individulane krivice svakoga pojedinačno će još dugo biti prisutan. Ali imamo nešto, što drugi nikada neće imati, a to se zove: TUZLANSKI INAT!

\"bakljada-tusanj\"

I kao što je na dočeku igrača rekao Eldar Bajrić: \”Ok, druga liga, ali znajte uz vas smo do kraja\”

\”U svakom porazu vidjeli smo dio pobjede i kada misliš da je gotovo, znaj: Za nas tada tek je počelo.\” Fukare Tuzla 1987

Tuzlanski.ba / FOTO: A. Arnaut – BELI

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: