Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

‘Crveno-crni’ počeli sa pripremama: Na Tušnju održana prozivka, Crnogorac na spisku ima nova imena

Preuzmite sliku

Okupljanjem igrača na Gradskom stadionu “Tušanj” danas su počele pripreme Fudbalskog kluba Sloboda za narednu sezonu.

Stručnom štabu se odazvalo se 26 igrača, dok se u narednim danima očekuje dolazak još četiri fudbalera.

– Okupili smo se na Tušnju. Ovdje je tridesetak igrača. Neki su tu na probi, neki su priključeni iz omladinskog pogona. Beganović i Maksimović su sa reprezentacijom. Uzelac i Predragović nisu došli, njih očekujemo sutra – kazao je šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac.

U narednih nekoliko dana radit će se testiranja i ljekarski pregledi, a nakon toga fudbaleri će raditi dva puta dnevno, na Tušnju i na stadionu u Bukinju.

– Prva test utakmica će biti odigrana protiv selekcije igrača Tuzlanskog kantona, a nakon toga će uslijediti pripremne utakmice protiv Loznice u Loznici, u Kaknju protiv Mladosti, u Županji. Nakon uvodnih utakmica planiran je odlazak na pripreme, a ako i ne budemo otišli, radit ćemo ovdje prema predviđenom planu i programu – dodao je Crnogorac.

Želja Uprave je da se prilika pruži mladim i perspektivnim fudbalerima, pa je u skladu s tom strategijom priključen veći broj igrača iz omladinskog pogona, među kojim su i dva golmana. Anes Mehić je trenirao s prvom ekipom i u prošloj sezoni, imao je priliku i debitovati, dok je Armin Mustačević tek nedavno potpisao ugovor, saopćeno je iz tuzlanskog premijerligaša.

– Ovo nije prvi put da radim sa mladim golmanima. Želja mi je bila da tu bude i Lakić, međutim idemo raditi i boriti se s izazovima koji su pred nas postavljeni. Sigurno je da možemo garantovati trud, rad i disciplinu – kazao je trener golmana Mirsad Dedić.

Jedan od novih fudbalera koji su se pojavili na prozivci je i Denis Žerić, bivši fudbaler Željezničara. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Goraždu gdje je odigrao 14 utakmica, postigao je devet golova i ubilježio sedam asistencija.

– Sretan sam zbog dolaska u novi klub. Nadam se da će me poslužiti dobro zdravlje i da ću svojim dobrim igrama doprinijeti ostvarenju klupskih ciljeva – kazao je Žerić.

Na prozivci su se pojavili: Golubović, Mehić, Mustačević, Muratović, Devedžić, Salihović, Jusić, Kurtalić, Kadrić, Herić, Mujagić, Ristić, Husejinović, Smajić, Kotarević, Omerović, Alić, Osmić, Kavazović, H. Beganović, Tomašević, Žerić, Olić, Mujkić, Nišić i Hasukić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje