Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cristiano Ronaldo proslavio pogodak padajući na sedždu

Preuzmite sliku

Potez portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda, kada je nakon trećeg gola za svoj Al-Nassru protiv Al Shabab i pobjedu od 3:2, pao na sedždu, privukao je veliku pažnju na društvenim mrežama i o njegovom potezu se uveliko priča.

Nakon pogotka koji je Ronaldo postigao u 59. minuti za pobjedu svog tima, kamera je snimila Portugalca kako je tokom slavlja slavlja sa svojim saigračima pao na sedždu, iako se jasno može vidjeti da su ga oni ohrabrili i motivisali na ovaj potez.

Zanimljivo, Ronaldo tokom prvobitne proslave pogotka nije koristio svoj zaštitni znak “SIUU”, već je odmah otrčao u zagrljaj saigračima, nakon čega je pao na sedždu.

“Sjajan timski duh za preokret i pobjedu. Veliko hvala navijačima koji su bili uz nas kada nam je to bilo najpotrebnije”, napisao je Ronaldo na društvenim mrežama.

Sedžda je izraz iz islamske terminologije koji se odnosi na oblik poklona, odnosno način molitve muslimana. Sedžda je položaj u kojem vjernik kleči na podu, spušta čelo i nos na pod ili (sajjadah) i izgovara posebne riječi hvaljenja i molitve.

Ovaj položaj se smatra jednim od osnovnih oblika odanosti i pokornosti prema Bogu u islamskoj vjeri.

Važno je napomenuti da se sedžda prakticira samo u okviru islamske vjere i ima duboko duhovno i religijsko značenje za muslimane.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,