Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćiro kroz suze: Ovo mi je najdraža nagrada, a čini se i posljednja. Bojim se da je ovo moj zadnji govor

Preuzmite sliku

Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević (87) prvi je dobitnik nagrade za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije – Vladimir Beara.

Nagrada je to koju je pokrenulo sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj. Vidno uzbuđenom i potresenom Ćiri nagradu je uručio predsjednik ovog sportskog društva i Ćirin dugogodišnji prijatelj Milan Martinović, piše Jutarnji.

“Znate da sam primio pregršt nagrada u životu, ali ova mi je najdraža. Uvijek sam kroz život mirio ljude, a mi smo svi s ovog podneblja dobar narod. Samo katkad imamo budale koje nas vode – kazao je Ćiro. A onda kroz suze praćene njegovim zaraznim smijehom u vrlo emotivnom govoru nastavio:

“Bojim se da je ovo zadnja nagrada koju ću dobiti u životu. Bojim se da je ovo i moj zadnji govor koji ću održati pred ovako eminentnim skupom, moj kraj se bliži. Ipak, skupio sam snage doći ovamo, jer ovo je velika nagrada. Vladimir Beara bio je moj idol, divio sam mu se, bio sretan kad sam ga upoznao i stisnuo ruku. Bio je najveći golman ikad na ovim prostorima.

Popularni Ćiro je već duže vrijeme bolestan, teško hoda, ali vedar duh nije ga napustio. Boluje od raka prostate koji se proširio i na kosti. No, uprkos svemu Miroslav Ćiro Blažević je zadržao vedar duh i energiju po kojoj je bio poznat tokom cijele karijere.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje