Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Casillas na Twitteru napisao da je gej pa obrisao objavu, Puyol poručio: “Vrijeme je da ispričamo našu priču”

Preuzmite sliku

Iker Casillas, legendarni kapetan Real Madrida i jedan od najboljih golmana svih vremena koji je s Kraljevskim klubom i španjolskom reprezentacijom osvojio apsolutno sve, izjasnio se kao homoseksualac putem kratke poruke na Twitteru: “Nadam se da ćete me poštovati. Ja sam gej.”

Španski Mundo Deportivo nije siguran je li Casillasov tvit autentičan ili mu je profil na Twitteru hakiran. Casillas je kroz karijeru bio u javnim vezama s više žena, a trenutno je razveden od supruge s kojom ima dva sina.

Vezano | Casillas: Hakovan sam, izvinjavam se LGBT zajednici 

U komentarima na Twitteru podržao ga je nekadašnji reprezentativni suigrač Carles Puyol koji je poručio: “Vrijeme je da ispričamo našu priču.”

Za sat vremena Casillas je skupio više od 200 hiljada reakcija na Twitteru te velik broj novih pratitelja. Objavu je obrisao nakon nešto više od sat vremena.

Casillas je u Real Madrid stigao kao dijete i u klubu je ostao 25 godina. Debitirao je 1999. kao 18-godišnjak. Za klub je nastupio 725 puta po čemu je drugi iza Raula. Kao prvi golman Španije osvojio je naslov svjetskog i dva naslova europskog prvaka. S Realom je osvojio 19 trofeja uključujući tri Lige prvaka, a karijeru je završio u Portu. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje