CAS odbio žalbu Galatasaraya zbog suspenzije sa evropskih takmičenja
Foto: Tuzlanski.ba

Međunarodni sportski sud (CAS) odbio je žalbu turskog fudbalskog kluba Galatasaray na odluku Evropske fudbalske organizacije (UEFA), koja je zbog kršenja finansijskog fair-play kriterija u poslovanju ovom klubu izrekla jednogodišnju zabranu učešća u evropskim takmičenjima.

Međunarodni sportski sud (CAS) odbio je žalbu turskog fudbalskog kluba Galatasaray na odluku Evropske fudbalske organizacije (UEFA), koja je zbog kršenja finansijskog fair-play kriterija u poslovanju ovom klubu izrekla jednogodišnju zabranu učešća u evropskim takmičenjima, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz CAS-a navedeno je kako je spor između Galatasaraya i CAS-a okončan, te da je donesena odluka kojom se odbija žalba turskog kluba na odluku UEFA-e.

Tako će pravo na učešće u Evropskoj ligi imati turski klub Osmanlispor, koji je proteklu sezonu okončao na petom mjestu Spor Toto Super Lige.

UEFA je 25. marta ove godine zbog kršenja finansijskog fair-play kriterija u poslovanju Galatasarayu izrekla jednogodišnju zabranu učešća u evropskim takmičenja. (Anadolija)