Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

CAS odbio žalbu Galatasaraya zbog suspenzije sa evropskih takmičenja

Preuzmite sliku

Međunarodni sportski sud (CAS) odbio je žalbu turskog fudbalskog kluba Galatasaray na odluku Evropske fudbalske organizacije (UEFA), koja je zbog kršenja finansijskog fair-play kriterija u poslovanju ovom klubu izrekla jednogodišnju zabranu učešća u evropskim takmičenjima.

Međunarodni sportski sud (CAS) odbio je žalbu turskog fudbalskog kluba Galatasaray na odluku Evropske fudbalske organizacije (UEFA), koja je zbog kršenja finansijskog fair-play kriterija u poslovanju ovom klubu izrekla jednogodišnju zabranu učešća u evropskim takmičenjima, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz CAS-a navedeno je kako je spor između Galatasaraya i CAS-a okončan, te da je donesena odluka kojom se odbija žalba turskog kluba na odluku UEFA-e.

Tako će pravo na učešće u Evropskoj ligi imati turski klub Osmanlispor, koji je proteklu sezonu okončao na petom mjestu Spor Toto Super Lige.

UEFA je 25. marta ove godine zbog kršenja finansijskog fair-play kriterija u poslovanju Galatasarayu izrekla jednogodišnju zabranu učešća u evropskim takmičenja. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,