Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brozović postaje saigrač Cristiana Ronalda i najplaćeniji hrvatski fudbaler?

Preuzmite sliku

Trakavica oko odlaska Marcela Brozovića iz milanskog Intera napokon bi trebala biti gotova. Ustvari ako je vjerovati Gianluci Di Marziju, Brozović je prodan u Al Nassr

Već se danima nagađa gdje će 30-godišnji hrvatski reprezentativac, Marcelo Brozović, jedan od nerazmjenjivih u Dalićevom sastavu, nastaviti karijeru.

Jedino što je sigurno jest da to neće biti u milanskom Interu. No, do ove nedjelje dobro je kotirala i Barcelona, klub čije europske ambicije opet rastu.

Međutim, platežna moć katalonskog kluba kudikamo je slabija od saudijskog Al Nassra. I kako piše Fabrizio Romano, stručnjak za kretanja na nogometnom tržištu, tokom ponedjeljka Brozović bi trebao postati igrač tog kluba, odnosno saigrač Cristiana Ronalda.

‘Al Nassr je uvjeren u dogovor s Brozovićem. Pregovori se nastavljaju u sljedećim satima, a ponedjeljak će biti ključan za sve. Dogovor ovisi i o igraču i čeka se nova runda pregovora’, poručio je Romano.

S takvim raspletom, sigurni smo, ostat će razočarani brojni Brozovićevi obožavatelji, jer svi su svjesni da podražaj u Saudijskoj Arabiji ne može biti isti kao u Barceloni.

Nešto kasnije, drugi ‘guru’ nogometnih transfera, Gianluca Di Marzio, objavio je vijest kako je Brozović prodan u Al Nassr, a Interu će pripasti 23 miliona eura.

Di Marzio donosi i detalje dogovora koji je hrvatski reprezentativac postigao s Al-Nassrom oko ličnih uslova. Zarađivat će 20 miliona eura godišnje i dobiti ugovor na tri godine. Odnosno bit će najplaćeniji hrvatski fudbaler.

Barcelona mu je nudila sedam miliona eura, dok je u Italiji zarađivao 12 miliona eura godišnje.

Brozović tako napušta Inter nakon osam godina u kojima je sakupio 330 nastupa i zabio 31 gol, a s Nerrazzurima je osvojio Serie A, te po dva talijanska Kupa i Superkupa. (Tportal.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje