Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Borac objavio fotografije novog terena: Prvi meč protiv Slobode

Preuzmite sliku

FK Borac je potvrdio povratak na svoj stadion i završetak radova na postavci novog travnjaka na stadionu u Banjaluci.

Gradski stadion u Banjaluci će biti prvi koji na kojem će biti završeni radovi na postavljanju novog terena, a u okviru projekta NS/FS BiH.

Borac je potvrdio da će prvi meč na novom terenu igrati 29. oktobra od 18:00 sati protiv Slobode. Banjalučani su danas objavili fotografije terena koji zaista izgleda sjajno.

  • Kada su u pitanju drugi stadioni na kojima se izvode radovi, u Vrapčićima je postavljena trava, ali će morati izvršiti dodatne popravke, te potom postaviti hibrid. Na Tušnju i Koševu još se radi na pripremi za postavljanje nove trave.

    Iz NS/FS BiH govorili su o kašnjenju radova.

  • “Ono što svim klubovima da kažem je to da se ne miješaju kruške i jabuke. Poslovi koje radimo ne smiju se vezivati za određenu utakmicu. Tako klubovi čine medvjeđu uslugu samo sebi. Nije ovo vezano samo za Mostar, nego i za Banja Luku, Tuzlu i druge. Radovi idu svojim tijekom i ono što svima mogu potvrditi je da se pod cijenu svega neće raditi ustupak na uštrb kvalitete. Kada je u pitanju kvaliteta, ako će zbog nje radovi trajati duže, onda to ima opravdanje. Radovi idu dalje i niti jednog trenutka se ne vodimo niti jednom utakmicom”, kaže za Hercegovina.info direktor sektora administracije i ekspert za infrastrukturu u Odjelu za licenciranje NS BiH Nihad Hodžić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,