Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Biranim riječima FK Sloboda se oprostila od Mehmedovića: “Žalimo što nas napušta naše dijete…”

Preuzmite sliku

Mladi reprezentativac naše zemlje Eldar Mehmedović emotivno se rastao sa FK Sloboda, a nakon odlaska iz Tuzle potpisao je ugovor sa Lokomotivom iz Zagreba. 

Iz FK Slobode nisu krili žaljenje što Tušanj napušta dijete kluba:

“Prošlo je 15 godina od njegovih prvih koraka na terenu do trenutka kada moramo pozdraviti. Teško je izraziti sve emocije; Žalimo što nas napušta naše dijete, neko kome su Sloboda i Tuzla izuzetno značajni, ali znamo da je ovo jedan novi korak u njegovoj karijeri za koju se nadamo i želimo da bude izuzetno bogata i uspješna.
Eldare, hvala ti i sretno!”

Nešto ranije Eldar se na emotivan način oprostio od crveno-crnih: 

“Danas počinje novo poglavlje za mene. Nakon 15 godina provedenih u FK Sloboda odlazim znajući da sam uvijek davao sve od sebe za crveno-crnom dresu. Nije uvijek bilo lako jer je klub prolazio kroz neke teške momente, ali ja ću se sjećati samo onih najljepših.

Pobjede, pune tribine, golovi i asistencije; Sve su to momenti koji će ostati “urezani” u sjećanje kao najljepši. Znam da je moj klub Sloboda odigrao veliku ulogu u mojoj dosadašnoj karijeri i da su me oblikovali kao osobu i kao fudbalera.

Želim da se zahvalim rukovodstvu kluba što je razumjelo moj izbor da odem i učinili su sve da pronađu zajednički jezik sa mojim novim klubom. Osjetio sam da moram da učinim ovaj korak.
Želim da se zahvalim svim trenerima koji su me trenirali od moje pete godine do sada, kao i svim mojim divnim saigračima sa kojima sam dijelio svlačionicu. I na kraju navijačima koji su mi uvijek davali veliku podršku. Ovo nije zbogom, ovo je samo doviđenja jer gdje god budem išao i igrao, Tuzla i FK Sloboda će biti dio mene.
Sloboda u srcu, Sloboda do groba! Niko, niko, samo Sloboda!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje