Bičakčić u stilu pravog patriote: Povreda? Dolazim, ako treba, i na jednoj nozi
Foto: Tuzlanski.ba

Na prvom spisku Sergeja Barbareza (52) našlo se i ime iskusnog Ermina Bičakčića (34) kojeg dugo nije bilo među Zmajevima.

Njegovo pozivanje Barbarez je opravdao odličnom sezonom u Eintrachtu iz Branschweiga u čijem dresu je odigrao gotovo sve utakmice, i to na visokom nivou, međutim povreda zgloba koju je zadobio pred posljednji duel sa Kaiserslauternom potaknula je pisanja da će propustiti nadolazeće okupljanje.

Ipak, ako pitate Bičakčića, od toga nema ništa.

– Dolazim na okupljanje ako treba i na jednoj nozi. Što se tiče povrede, dobro je, vjerujem da će biti sve okej, kratko je kazao Bičakčić u izjavi za Reprezentacija.ba portal.

Nakon teške povrede koju je imao selektori su možda i neopravdano zaobilazili Bičačkića u proteklom periodu, ali ne i Barbarez, koji je obrazlažući poziv naglasio kako mu je ponajviše potrebno njegovo iskustvo.

– Erminova želja je ogromna bila da igra za reprezentaciju poslije razgovora sa mnom. On ima 34 godine i nije nam to princip, ali želimo napraviti hijerarhiju u ekipi. Ko je zadužen za lidersku poziciju, a ko treba da sluša, rekao je Barbarez kada je tek objavio spisak.

Podsjetimo da je Bičakčić bio i dio legendarne generacije koja je 2014. godine nastupila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a do sada je u dresu sa državnim grbom odigrao ukupno 35 utakmice.