Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. trener Feđa Dudić pred velikim izazovom: “Gostovanje Zvezdi je ispit zrelosti naše ekipe”

Preuzmite sliku

Radnički na megdan Crvenoj zvezdi odlazi u dobrom raspoloženju i sa viškom samopouzdanja nakon fantastične serije od sedam uzastopnih trijumfa, koja ih je dovela u poziciju da se ravnopravno bore za izlazak u Evropu.

Jasno je da bi dobar rezultat na gostovanju aktuelnom šampionu i lideru na tabeli dodatno podgrijao euforiju među pristalicama “crvenih”, koje su konačno dočekale da vide njihov voljeni klub u samom vrhu superligaške tabele.

“Utakmica sa Zvezdom pruža nam priliku da se odmjerimo sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Da prijetimo jednoj ekipi koja je igrala Ligu prvaka sa Manchester Cityjem, Laipzigom i Yang Boysima, i koju pritom niko nije nadigrao na stadionu “Rajko Mitić”, bilo bi suvišno, ali sam isto tako uvjeren da smo u stanju da pariramo Zvezdi u većem dijelu utakmice. Trenutna forma daje nam za pravo da se nadamo još jednom dobrom izdanju, pa ćemo vidjeti šta će nam na kraju to donijeti”, iznio je strateg “crvenih” Feđa Dudić svoja očekivanja pred drugi ovosezonski okršaj sa “crveno-belima”.

  • Prethodni duel ove dvije ekipe donio je pregršt uzbuđenja, uz kišu golova, ali i adminstrativni propust koji je Kragujevčane koštao gubitka bodova za “zelenim stolom”. U međuvremenu “crveno-beli” su promijenili trenera, ali i sistem igre, pa samim tim treba očekivati i nešto drugačiju utakmicu u nedelju popodne.

    “Zvezda je kod prethodnog trenera Baraka Bahara igrala u formaciji 3-5-2, dok kod Vladana Milojevića igra 4-1-4-1. Takođe, Zvezda je od Milojevićevog dolaska na klupu dosta odgovornija u defanzivi, posebno pri izgubljenoj lopti, gdje se sada brani sa daleko većim brojem igrača. Sve to iziskuje potpuno drugačiju pripremu utakmice sa naše strane. Mišljenja sam da za razliku od prethodne, u ovu utakmicu ulazimo fizički daleko spremniji, pa nam preostaje da se potrudimo da što bolje taktički odgovorimo protivniku”, smatra Dudić.

  • Strateg “crvenih” ističe da će njegova ekipa pokušati da ostane dosljedna svojim principima igre i da se neće braniti, ali dosta toga zavisi i načina igre protivnika.

    “Pokušaćemo da budemo ofanzivni u onoj mjeri koliko nam to protivnik dozvoli. Znamo da Zvezda takođe teži posjedu i da nastoji da gradi igru iz zadnje linije, mada su po meni oni najopasniji po oduzetoj lopti, jer imaju zaista prebrze ofanzivne igrače. Bukari, Olajinka, Ndiaje, Hvang, sve su to igrači koji dobro napadaju prostor iza zadnje linije. To je samo jedan u nizu detalja na koji moramo obratiti pažnju”, kazao je Dudić na zvaničnoj stranici ekipe iz Kragujevca.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje