Sergej Jakirović nije više trener Dinama, sporazumni raskid uslijedio je nakon sramotnog poraza Modrih u Münchenu od Bayerna 9:2 u 1. kolu Lige prvaka.

Bh. stručnjak Sergej Jakirović nije više trener Dinama
Foto: HNK Dinamo | Jakirović napušta Dinamo

Čelni ljudi kluba su se sastali odmah po dolasku u Zagreb iz Münchena i razmotrili situaciju. Odluku im je bilo teško donijeti, navode, ali na kraju su, nakon višesatnog sastanka donijeli odluku o sporazumnom raskidu.

Tim povodom danas se zvanično i oglasio klub sa Maksimira:

"GNK Dinamo ovim putem želi obavijestiti javnost kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom plavih, Sergejom Jakirovićem. Prvu momčad će kratkoročno do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog štaba, Sandro Perković.

Vezani članak Demirović igrao protiv Real Madrida, Dinamo izgubio 9:2 od Bayerna

Sergeju Jakiroviću od srca zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere. Ovim putem apelujemo i na medije i javnost da imaju razumijevanja prema Sergeju Jakiroviću i njegovoj porodici i da ne pogoršavaju ionako stresnu situaciju.

"Prije svega želim Sergeju Jakiroviću zahvaliti na svim rezultatima koje je postigao. Imali smo ugodnu suradnju, na mene je ostavio dojam kvalitetne osobe i želim mu puno sreće u daljnjoj karijeri. Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi, te da interes Dinama stavimo na prvo mjesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobjedničke staze", kazao je predsjednik GNK Dinamo Velimir Zajec.