Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona objasnila kako se došlo do invazije navijača Frankfurta na Camp Nou

Preuzmite sliku

Joan Laporta predsjeednik Barcelone objasnio je kako je došlo do invazije više od 30 hiljada navijača Frankfurta na Camp Nou u revanš susretu četvrtfinala Evropa lige. Katalonci su izgubili 2:3 i ispali iz takmičenja.

Juli Guiu iz Barcinog odjela za marketing obrazložio je kako su 37.746 gledatelja 79.468 posjedovali sezonske ulaznice. Dok je sa druge strane za meč Barcelon-Eintracht prodato 34.435 ulaznica.

Iako je 5.000 ulaznica bilo namijenjeno za gostujuče navijače iz Njemačke, na stadionu Camp Nou bilo ih šest puta više. Marketing služba Blaugrane navodi da je na blagajni prodano 1500 ulaznica, a 23.427 putem interneta.

“Otkrili smo da je jedan od njih pogriješio i već smo raskinuli ugovor”, poručili su.

Predsjednik Barce Joan Laporta rekao je na s press konferenciji da je kontrolni mehanizam za prodaju karata pored svega odbio i 27 hiljada pokušaja kupovine karata navijača Eintrachta. Ali na kraju su navijači njemačkog tima došli do karata preko grupa za preprodaju, a navodno je došlo i do preprodaje pretplata.

“Klub nije kriv za ono što se dogodilo, ali je odgovoran. Ovo se više ne smije ponoviti, Klub nije prodavao ulaznice Nijemcima. Poduzet ćemo nešto. Važno je znati tko ulazi na stadion. Ulaznica se može prenijeti, ali važno je znati na koga. Bilo je 30 hiljada njemačkih navijača i 50 hiljada navijača Barcelone” istakao je Laporta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,