Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bale: U Realu se poštuje samo jedna riječ, sve drugo je ravno smaku svijeta

Preuzmite sliku

Nekadašnja jedanaestka Kraljeva Gareth Bale kaže da se u Real Madridu poštuje samo jedna riječ, a to je “pobjeda”, te da je sve drugo u ovom klubu ravno smaku svijeta.

Nakon što se oprostio od nogometa, Bale trenutno punim kapacitetom uživa u životu te slobodno vrijeme često koristi kako bi gostovao u nogometnim podcastima i emisijama. U razgovoru s bivšim saigračima Jermaineom Jenasom i Peterom Crouchem pričao je o vremenu provedenom u Madridu.

“Tamo se poštuje samo jedna riječ, a to je ‘pobjeda’. Jednostavno, to je tako. Kada uđete u svlačionicu, vi se već osjećate kao pobjednik. Naravno, tamo je veliki broj sjajnih nogometaša, ali je svejedno to jako teško objasniti. Pobjeda je u mentalitetu kluba”, rekao je Bale.

A šta se desi kada Real izgubi?

“Užasno… Kao da je smak svijeta. Razapinju vas, idete kući depresivni”, prisjetio se Bale.

Nakon toga, objasnio je i kako izgleda taj pobjednički mentalitet te se prisjetio finala Lige prvaka 2018. godine protiv Liverpoola.

“Sjećam se razgovora s igračima Liverpoola prije utakmice. Oni su imali probleme sa spavanjem, bili su nervozni. A mi, mi smo imali drugačiji mentalitet, nas je zanimala samo pobjeda, iako su oni bili favoriti”, prisjetio se Bale.

Real je u spomenutom meču pobijedio rezultatom 3:1, a upravo je Bale, nakon što je ušao s klupe, postigao dva pogotka i prelomio utakmicu.

Bale je osam godina proveo u Realu stigavši iz Tottenhama za 100 miliona eura, a prve dvije profesionalne sezone igrao je za Southampton.

Ukupno je u karijeri odigrao 554 mečeva, a postigao je 186 pogodaka i pri tome upisao 139 asistencija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,