Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić od Sloge Simin Han stvara respektabilnu ekipu sa velikim ambicijama (VIDEO)

Preuzmite sliku

Povodom nastavka takmičenja u Prvoj Ligi FBiH u subotu je press konferenciju održao FK Sloga Simin Han. Prisutnima su se obratili trener Nermin Bašić i kapiten ekipe Selver Ahmetović.

Kako je rečeno ambicije kluba su zadržati status u Prvoj Ligi FBiH, a prvi korak ka tome je sutrašnja utakmica protiv ekipe Bosna Sema koja se također grčevito bori za opstanak. Trener Nermin Bašić koji je prije Sloge sa klupe vodio ekipu Metalegea iz Jajca je kazao kako je veoma zadovoljan pripremnim periodom.

“Moram kazati da smo imali fenomenalne uslove za rad kako u Tuzli tako i u Međugorju dobili smo devet novih igrača. Promijenilo se jako puno stvari na bolje kako u timu tako i oko tima. Odigrali smo sedam kontrolnih utakmica gdje smo ostvarili četiri pobjede i tri nerješena rezultata. Prvenstvo nastavljamo sa jako puno optimizma, ekipa je pokazala određeni kvalitet i to sad treba potvrditi u nastavku sezone. Obećavam da ćemo igrati dobar fudbal i biti nezgodni za sve ekipe” kazao je Bašić i u nastavku se osvrnuo na sutrašnjeg protivnika Bosna Semu.

“Uspjeli smo da prikupimo sve potrebne informacije koje nam trebaju. Znamo da imaju dobru ekipu sa nekoliko vrsnih pojedinaca i možemo očekivati tešku utakmicu. Neće biti nekog lijepog fudbala, vjerujem da će pobjednika odlučiti neki detalj ili veća motivacija tih 90. minuta. Puno toga novoga smo uveli tokom priprema tako da Sloga neće biti više ona stara ekipa, a  vjerujem da će nam to donositi bodove. Trener sam koji želi pobijeđivati u svakoj utakmici bez obzira bila ona kući ili u gostima” kaže trener Sloge iz Simin Hana.

Kapiten ekipe Selver Ahmetović na press konferenciji je istako kako je šef stručnog štaba odlično pronašao idealne pozicije za devet novih igrača i sklopio sve u jednu dobru cjelinu.

“Koliko smo dobro radili vidjeti ćemo već u nedjelju kada ugostimo ekipu Bosna Seme koja se kao i mi bori za opstanak u ligi. Pozivam sve naše navijače da dođu u nedjelju od 15:00 sati  što većem broju da nas podrže i vide jednu novu ekipu, jedan posve novi i drugačiji projekat. Ljudi koji vode klub su maksimalno korektni prema svima i naše je da na terenu opravdamo njihovo povjerenje” – kaže kapiten Sloge iz Simin Hana Selver Ahmetović.

Podsjetimo, predsjednik Sloge svima dobro poznati biznismen iz SAD-a Azmir Husić koji je u septembru prošle godine prestao obnašati funkciju predsjednika UO FK Sloboda izgleda da teško može bez fudbala.

Prema svemu sudeći Husić je odlučio povećati svoja ulaganja u FK Sloga koji je osnovan 1955. godine. Ukoliko Husić nastavi tim tempom ne bi bilo iznenađenje kada bi Tuzla u narednom periodu imala ponovo “mali gradski derbi”.

Da Husić nije zaboravio Slobodu pokazuje i gesta koju je danas napravio.

Naime, on je prije utakmice na Tušnju između Slobode i Metalegea iz Jajca posjetio prostorije UG Prijatelji FK Sloboda i uručio donaciju u iznosu od 100 dolara za kupovinu potrebnog inventara za redovno poslovanje, a nakon toga je otišao na Tušanj i sa zapadne tribine gledao Crveno-crne u važnoj utakmici za plasman u Ligu za prvaka. Husićevo prisustvo na Tušnju veliki broj navijača pozdravio je aplauzom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,