Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Australija pobjedom protiv Tunisa zadržala nade za prolaz, Tunis u teškoj poziciji

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Australije pobijedila je selekciju Tunisa rezultatom 1:0 u drugom kolu grupe “D” Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

Nešto bolja partija Australije u prvom poluvremenu utakmice odigrane na stadionu Al Janoub, u gradu Al-Wakrah ispostavilo se odlučila je pobjednika. Australija je u 23. minuti susreta povela rezultatom 1:0 kada je Mitchell Duke vrlo spretno glavom poslao loptu u mrežu golmana Tunisa Aymena Dahmena.

Tunis je u nastavku u par navrata bio u prilici da poravna rezultat, najprije u 41. minuti, a potom i u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, no nije se najbolje snašao kapiten Youssef Msakni.

Obje reprezentacije su u nastavku imale prilika da dođu do pogotka no niko nije imao uspjeha u realizaciji. Posljednjih 15 minuta susreta snažan pritisak Tunižana, igralo se praktično na polovini Australaca, no odbrana je bila na visokom nivou tako da promjene rezultata nije bilo. Australija je osvojila tri boda s minimalnom pobjedom 1:0.

Nakon prvog susreta drugog kola u grupi “D” na vrhu tabele je Francuska s tri boda, toliko ima i drugoplasirana Australija. Treća je Danska sa jednim bodom, koliko ima i posljednji Tunis.

Tokom dana je na rasporedu i drugi susret u grupi “D” između Francuske i Danske, a danas će biti odigrana i dva susreta grupe “C” u kojima će snage odmjeriti Saudijska Arabija i Poljska te Argentina i Meksiko.


Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,