Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mamić: Zatvorsku kaznu ću služiti isključivo u BiH

Preuzmite sliku

Bivši predsjednik GNK Dinamo Zdravko Mamić izjavio je da ako bude služio zatvorsku kaznu služit će je u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio presudu osječkog Općinskog suda kojom je Mamić osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama, Mamić je sazvao konferenciju za novinare u Mostaru na kojoj je opširno govorio o svojoj suradnji s Dinamom u proteklih tridesetak godina i presudi kojom su on i njegovi suradnici pravomoćno osuđeni na zatvorske kazne.

“Ako dođe do toga, zatvorsku kaznu ću služiti isključivo u BiH. Pravnici to znaju, ja formalno nikada nisam bio bjegunac niti sam danas bjegunac. Kada je prva presuda izrečena ja sam bio u Bosni i Hercegovini i odlučio sam tu ostati.”, kazao je Mamić.

Obavijestio je novinare da je nakon presude Vrhovnog suda podnio neopozivu ostavku na članstvo u Skupštini GNK Dinamo i zatražio da ga se razriješi funkcije Dinamovog savjetnika. Također je zatražio da se napravi revizija Dinamove blagajne u trenutku odlaska braće Mamić iz zagrebačkog kluba, utvrdivši kako Dinamo u ovom trenutku nikome ne duguje niti lipe, a da momčad vrijedi sto miliona eura.

Ali, upozorio je kako strahuje za budućnost kluba te je izrazio bojazan da bi se u sljedeća tri mjeseca mogao dogoditi crni scenarij u kojem bi Dinamo mogao prestati postojati. Mamić je utvrdio kako je hrvatsko pravosuđe presudom braći Mamić dovelo u pitanje budućnost hrvatskog nogometa.

“Ugrožena je budućnost ne samo Dinama, već cijelog hrvatskog nogometa jer je Dinamo generator hrvatskog nogometa.”, poručio je Zdravko Mamić. Dodao je kako u presudi Vrhovnog suda stoji da Mamić i njegovi suradnici nisu oštetili državni proračun niti za jednu kunu te da je oštećen Dinamo, iako je, po njegovim riječima, sam klub utvrdio da nije oštećen. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje