Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ko su najplaćeniji treneri u Americi i kolike su im plate?

Preuzmite sliku

Igrači Nacionalne lige američkog nogometa (NFL) zarade na desetine miliona dolara godišnje. NFL treneri su među najplaćenijim pojedincima svojih timova, obzirom da su oni su od vitalnog značaja, prenosi Tuzlanski.ba. Ko su najplaćeniji NFL treneri u 2016. godini? 

10- Mike McCarthy ($ 6 mil)

Mike McCarthy je trener u Green Bay Packers od 2006. godine. Mike McCarthy počeo je svoju trenersku karijeru kao mali, djeluje kao asistent pripravnik i trener u Pittsburghu na nivou NCAA. On je ušao u NFL 1993. godine kao koordinator za kontrolu kvaliteta za Kansas City Chiefs. On je bio kvoterbekov trener za Packers vrlo kratko u 1999. godini prije prelaska na više slavne pozicije, piše Gazette review. U novembru 2014. godine, Green Bay i McCarthy potpisali su ugovor kako bi se osiguralo da će ostati u Green Bay do 2018., u najmanju ruku.

9 – Andy Reid ($ 6 mil)

Andy Reid je također imao veze sa Green Bay Packers, ali to nije ono zbog čega je najviše poznat. Između godine 1999. i 2012. godine, bio je u suštini lice Philadelphia Eagles.  Danas, Reid djeluje kao trener za Kansas City Chiefs.

8 – Mike Tomlin ($ 6 mil)

On je započeo svoju trenersku karijeru kao defanzivni koordinator za Minnesota Vikings 2006. godine, kada je imao samo 34 godine.  Tomlin je doveden u Pittsburgh Steelers kao trener i tamo ostao do danas.

 7 – Chip Kelly ($ 7 miliona)

Chip Kelly je prilično novi u NFL, ali je njegova impresivna karijera u College Football  naišla na priznanja u ligi. Između 2007. i 2012. godine, Kelly je bio član stručnog štaba Oregon Ducks “, kao i koordinator i trener.  Kelly je na kraju zaposlen u NFL-u od strane Philadelphia Eagles, gdje je trenirao od 2013. do 2015. Godine, ali je dobio otkaz krajem 2015. Samo nekoliko mjeseci kasnije bio je angažovan od strane San Francisco 49ers, gdje je trener.

6 – Tom Coughlin ($ 7 mil)

Tom Coughlin se povukao iz NFL ranije u 2016. Godini. Coughlin je donio odluku da podnese ostavku kao trener u siječnju 2016. na Giants.

5 – John Harbaugh ($ 7 mil)

Harbaugh je djelovao kao specijalni timovi koordinator za Philadelphia Eagles gotovo deset godina, prije dolaska u Baltimore On je tek nedavno završio svoju prvu izgubljenu sezonu sa Ravens zbog višestrukih ozljeda, ali je budućnost i dalje izgleda svijetla.

4 – Jeff Fisher ($ 7 mil)

Jeff Fisher je u NFL jako dugo. Započeo je svoju karijeru kao odbrambeni igrač za Chicago Bears između 1981. i 1985. godine, gdje je u prvom redu igrao u specijalnim timovima. Međutim, zbog povrede, bio je prisiljen na korak van terena, kao igrač.

3 – Bill Belichick ($ 7,5 miliona)

On je trener u NFL-u od 1975. Godine. Do današnjeg dana, Bill Belichick je vezan sa Chuck Noll. Sa svim priznanjima i dostignućima, na neki način izgleda kao da je plaćen za ono što radi.

 2 – Pete Carroll ($ 8 mil)

Pete Carroll je bavio u NFL-u već neko vrijeme, kratko je vrijeme radio kao trener u New York Jets i New England Patriots.

 1 – Sean Payton ($ 8 mil)

On je započeo svoju trenersku karijeru 1997. godine, i on je postao trener u New Orleans Saints do 2006. 2013. Godine vratio se u Saints, a osoblje vjeruju da je Payton i dalje čovjek za taj posao. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,