Igor Emkić za Tuzlanski.ba: Spreman sam za borbu, ne sumnjam u pobjedu!
Foto: Tuzlanski.ba

Približio se trenutak do početka istinskog borilačkog spektakla koji će u Sarajevu biti upriličen u petak navečer kada će na Final Fight Championship 7, 24 borca iz 10 zemalja pokazati svoje borilačke vještine i prirediti poseban ugođaj ljubiteljima dobrih borbi.

Danas je obavljeno i službeno vaganje prilikom čega su se borci prvi put i sreli prije borbe.

Na FFC 7 učestvovat će borci iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Bugarske, Grčke, Njemačke, Španije i Ukrajine. Obzirom da svi borci iza sebe imaju bogato iskustvo i veoma respektabilne rezultate, ne sumnjamo da će petak večer u Sarajevu biti održan pravi borilački spektakl.

emkic-igor-slikaBosanskohercegovačka publika će zasigurno biti oduševljena i povratkom svog najvećeg KB talenta Igora Emkića. Borac koji je u kratkom razdoblju nastupanja za FFC skupio ogroman broj poklonika, se nakon otprilike godinu dana pauze vraća u takmičarski ritam.

Takmičarska pauza je bila posljedica profesionalnog vojnog roka koji je odrađivao u međuvremenu. U Sarajevu će mu protivnik biti pobjednik FFC Futuresa u kategoriji do 85 kilograma - Ukrajinac Nikita Chub. Radi se o izuzetno kvalitetnom borcu, ali Emkić ipak slovi za favorita u ovom zanimljivom dvoboju. Dva lijevaka predstavljaju sam vrh ove divizije te su sigurno u igri za pojas koji će se uskoro dijeliti. Naravno uz El Bounija i Jasona Wilnisa...

Kontaktirali smo Igora Emkića dok je odmarao u svojoj hotelskoj sobi te ga upitali za očekivanja pred borbu:

- Danas je obavljeno i službeno vaganje, trenutno odmaram. U proteklom periodu treniralo se ozbiljno i jako, mogu da kažem da spreman dočekujem sutrašnju borbu. Kada je u pitanju Ukrajinac, znam da je Nikita jedan veoma ozbiljan i neugodan borac, međutim ne osvrćem se na njega jer vjerujem u sebe. Spreman sam za pobjedu! Za Tuzlanski.ba kratko je prokomentarisao povratnik u ring Igor Emkić.

Nakon svih mečeva u ringu će se pojaviti BH Machine - Dževad Poturak i Black Panther - Frank Munoz iz Španije. Poturak je od Španca teži za šest kilograma. Na vaganju su pokazali da će borba biti žestoka i bez milosti jer su pred kamerama nakratko "odmjerili snage".

KB:

Dževad Poturak (BiH) vs. Frank Munoz (SPA), HW

Elmir Mehić (BiH) vs. Tomislav Čikotić (CRO), HW

Igor Emkić (BiH) vs. Nikita Chub (UKR), -85kg

Boban Krušić (MNE) vs. Denis Marjanović (BiH), -85kg

Antonio Plazibat (CRO) vs. Muamer Jugović (BiH), -91kg

Dženan Poturak (BiH) vs. Strahinja Denić (SER), -91kg

MMA:

Tomislav Spahović (BiH) vs. Hamen Georgiev (BUG), -93kg

Laszlo Senyei (HUN) vs. Dawid Defort (GER), -77kg

Marko Burušić (CRO) vs. Darko Banović (AUT), -66kg

Saša Drobac (CRO) vs. Pavel Georgiev (BUL), -77kg

Ivan Skoko (BiH) vs. Vladimir Prodanović (SER), -77kg

Darko Stošić (SER) vs. Hrvoje Slade (CRO), HW

(Tuzlanski.ba)