Hiljadu osoba lajkalo Facebook stranicu podrške Azmiru Husiću
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što je Tuzlanski.ba objavio informaciju da je predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić juče donio odluku da daje ostavku na tu funkciju, u Tuzli je među ljubiteljima fudbala nastala prava pometnja.

U nevjerici su navijači čitali vijesti na internet medijima i odlučno krenuli spremati plan kako bi čovjek koji je preporodio Slobodu ostao u klubu.

Jedan od prvih koraka bio je pokretanje Facebook stranice "Podrška za Azmira Husića". Za manje od 24 sata ovoj stranici se pridružilo preko 1.000 osoba.

Husić je u svojim izjava za medije izjavio kako mu je dosta prznih obećanja jer to nije put ka Evropskoj Slobodi kakvu svi želimo.

Podsjećamo, Sloboda je juče nakon pobjede nad Čelikom (4:2) preuzela lidersku poziciju na tabeli BHT Premijer lige. Nažalost, taj uspjeh Crveno-crnih fudbalera brzo je sustigla informacija kako čovjek koji je najviše zaslužan za uspjeh kluba iz Rudarske br.2 više ne želi da vodi klub.

Više detalja i informacija o razlozima ostavke Azmira Husića kao i stav Grada Tuzla očekujemo u toku današnjeg dana. (Tuzlanski.ba)