Ćiro: ''Savjest mi je čista, svoj patriotizam sam dokazao dok sam bio izbornik BiH'' (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Na današnjoj press konferenciji FK Sloboda koja je održana povodom 24. Kola Prve lige FBiH između Slobode i Podgrmeča trenera svih trenera Ćiru Blaževića zamolili smo da nam prokomentariše nedavne objave na nekim portalima gdje se pominje kako je Ćiro poručio:

''Kome smeta Republika Srpska, neka ide u PM!'' ovakav naslov izvađen je iz konteksta Ćirine izjave koja je glasila ''Što bi nekome smetala Republika Srpska? Ja sam čovjek koji miri ljude, a kome se to ne sviđa, nek ode u p...u lijepu materinu".

Podsjećamo da je Ćiro na pitanje da li bi se prihvatio uloge selektora RS-a, kazao "Bio bi izbornik RS-a ukoliko me Dodik zamoli" ovu izjavu posebno su mu zamjerili u Hrvatskoj kao i brojne udruge sa područja BiH. "Ja sam svoj patriotizam pokazao za vrijeme dok sam bio izbornik, malo mi je falilo da pomirim sve, ja sam čovjek koji miri ljude. Ja nisam negativac, poštujem svakoga, volim svoje najviše ali nikoga drugog neću dezavuirati" kazao je trener Slobode Miroslav Ćiro Blažević. (Tuzlanski.ba)