Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Asmir Begović organizovao humanitarnu večeru, prikupljeno 120.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

Preuzmite sliku

Golman bh. reprezentacije i Stoke Cityja Asmir Begović uspio je preko svoje fondacije da prikupi 120.000 KM za izgradnju sportskog igrališta u Sarajevu za djecu sa posebnim potrebama.

  • asmir-begović-donatorska-večera
  • Dobrotvorni događaj na stadionu upriličila je Fondacija Asmira Begovića, a prisutni su bili njegovi saigrači i prijatelji koji su pomogli da prikupi nešto više od 60.000 KM. Nakon toga je predjsednik Stokea Coates dao donaciju u istom iznosu, pa je prikljupljeno više od 120.000 KM. Coates je pohvalio Begovićeve napore da predstavi nogometaše u jednom drugom svjetlu.

    “Divim se onome što Asmir radi, a ja sam samo želio dati svoju podršku za njega i veliki posao koji radi, kako kod nas tako i u Bosni”, naveo je Coates, pohvalivši i druge igrače Stokea koji su podržali akciju.

    Iz Fondacije su naveli kako je primarni cilj bio prikupiti nešto više od 20.000 KM, te da su presretni što su skupili puno više novca, piše The Sentinel.

    Akciji se odazvao i kapiten bh. reprezentacije i član Manchester Cityja Edin Džeko koji je također došao na donatorsku večeru. Prikupljeni iznos bit će proslijeđen Zavodu Mjedenica koji skrbi o djeci sa posebnim potrebama kako bi se napravilo moderno sportsko igralište u Sarajevu. (TV1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,