Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snowden oduševljen: Facebook i Instagram su isključeni, svijet je zdravije mjesto makar na dan

Preuzmite sliku

Popularno

Očekivano, Snowden je prekid rada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa dočekao s radošću.

Bivši uposlenik CIA-e i američki zviždač Edward Snowden koji je 2013. godine u javnost pustio informacije obavještajaca oglasio se povodom pada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa. Očekivano, Snowden je prekid rada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa dočekao s radošću.

“Facebook, WhatsApp i Instagram u isto vrijeme padaju. Čini se da je lako razumljiv i popularan primjer zašto razbijanje određenog monopola na barem tri dijela možda nije loša ideja”, napisao je na Twitteru. U nizu tvitova je napisao i da su Facebook i Instagram misteriozno isključeni. “I na jedan sjajan dan, svijet postaje zdravije mjesto”, dodao je.

Nakon toga je pitao: “Internetski divovi danas su offline i više se ne vraćaju. Šta će se dogoditi sutra?”, a pod odgovore je stavio: “Zlatno doba” i “Kolaps: Večeramo sa štakorima”.

Snowden je svima preporučio da koriste “neprofitne alternativne aplikacije” poput Signala i drugih koje imaju “otvoreni kod”.

Podsjetimo, problemi s pristupom Facebooku, Instagramu i WhatsAppu počeli su danas malo iza 17 sati i već traju satima.

Iz kompanije Facebook su se oglasili na Twitteru nakon što su prestali s radom njihovi servisi širom svijeta, napisavši kako čine sve da što prije riješe problem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje