Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi udar za korisnike: Da li će Netflix poskupiti pretplatu?

Preuzmite sliku

Novo izvješće tvrdi da bi se pretplatnici Netflixa trebali pripremiti više novca ako su na pretplati bez oglasa.

Wall Street Journal navodi, putem neimenovanih izvora, da Netflix planira povećati cijene tih planova u sljedećih nekoliko mjeseci.

U izvješću se navodi da će Netflix početi podizati cijene na brojnim tržištima, uključujući SAD i Kanadu. Sindikati glumaca SAG-AFTRA već nekoliko mjeseci štrajkaju protiv glavnih holivudskih studija i velikih streaming kompanija, uključujući Netflix. Dvije strane započele su razgovore o rješavanju štrajka ove sedmice, a mogući sporazum bi se u teoriji mogao finalizirati tokom sljedećih nekoliko sedmica.

Članak nije ponudio nikakve informacije o tome koliko će cijene skočiti na planovima bez oglasa. Trenutno Netflix ima svoj standardni plan za 15,49 dolara mjesečno, uz HD streaming za do dva uređaja. Također ima Premium plan od 19,99 USD mjesečno, s 4K streamingom i do četiri istovremena uređaja odjednom.

  • Ako je izvješće tačno, to će biti samo najnovije poskupljenje u trendu “streamflacije”, budući da glavni servisi za strujanje neprestano podižu svoje cijene kako bi pokušali ostati profitabilni.

    Prošlog ljeta Disney je najavio velika povećanja cijena za svoje planove bez oglasa na Disney+, Hulu i ESPN+ . Peacock je prije nekoliko mjeseci također najavio povećanje cijena za svoje Premium i Premium Plus planove . Ista se stvar dogodila s cijenama YouTube Premiuma prošlog ljeta .

    Nedavno je Amazon najavio da će zadržati svoje cijene za svoje Amazon Prime usluge iste, počet će uključivati ​​oglase u svoju biblioteku filmova i TV emisija Amazon Prime Video negdje početkom 2024. Korisnici koji žele isključiti te oglase još uvijek to mogu učiniti, ali uz dodatnu cijenu od 2,99 dolara mjesečno, prenosi bajtbox.com

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,