Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Netflix uvodi funkciju kojom će spriječiti besplatno dijeljenje naloga

Preuzmite sliku

Uvođenjem nove funkcije ‘dodaj dom’ korisnicima će biti omogućeno dijeljenje sa drugim korisnicima, ali uz mjesečnu naknadu za svakog novog korisnika pored redovne pretplate.

Platforma Netflix uvodi novu funkciju “dodaj dom” kojom će spriječiti besplatno dijeljenje naloga sa drugim korisnicima, pošto će se svako dijeljenje dodatno naplaćivati uz redovnu pretplatu, prenijeli su američki mediji na koje se poziva Tanjug.

Uvođenjem nove funkcije “dodaj dom” korisnicima će biti omogućeno dijeljenje sa drugim korisnicima, ali uz mjesečnu naknadu za svakog novog korisnika pored redovne pretplate. Kupovina “novog doma” trebala bi koštati 2,99 dolara mjesečno.

Netflix navodi da se uvođenjem ove funkcije omogućava korištenje njihove platforme po izrazito nižoj cijeni nego što bi bila regularna mjesečna pretplata za svakog korisnika.

Oni su najavili da će korisnicima od 22. augusta biti omogućeno i praćenje lokacije na kojoj se koristi njihov nalog, te da će u svakom momentu moći da uklone neželjene goste.

Ipak postoje i ograničenja

Na platformi kao promjenu navode određena ograničenja u pogledu korištenja nove funkcije. Jedan nalog će moći da doda samo određen broj dodatnih “domova” u zavisnosti od njegovog nivoa. Dok će osnovni nivo moći da doda samo jedan dodatni, standardni će imati pravo na dva, a premium nalozi tri dodatna korisnika.

Netflix će kao način za praćenje korištenja naloga koristiti IP adrese i aktivnosti naloga, čime će sprečavati sada raširenu praksu dijeljenja jednog naloga između više porodica.

Nova funkcija se bitno razlikuje od funkcije “dodaj dodatnog člana” koju je Netflix pokrenuo u nekoliko zemalja u martu 2022. godine, a koja je korisnicima davala mogućnost dijeljenja sa najviše dvije osobe sa kojima ne žive.

Kompanija je objavila nagli gubitak pretplatnika u aprilu ove godine, nakon čega je otpustila veliki broj zaposlenih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,