Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jeste li već dobili novi dizajn Facebooka? Jedna stvar će vam se posebno svidjeti

Preuzmite sliku

Iz Facebooka stiže novitet. Kako su najavili na službenim stranicama, novi dizajn od sada će se početi pojavljivati svim korisnicima.

Naglašavaju da je novi dizajn moderniji i jednostavniji, a omogućen je i brži pristup video sadržajima, igricama i grupama.

‘Izgradili smo nove karakteristike, optimizirali stranicu za nove uređaje i operativne sisteme te proširili na stotine jezika. Nedavno smo se fokusirali na mobilni doživljaj Facebooka i shvatili da je naša radna površina zaostajala. Stoga smo radili na terenu, provodili mjesece razgovarajući s ljudima o tome kako im možemo poboljšati web iskustvo. Sada smo oduševljeni pružanjem novog izgleda stranice’, navode iz Facebooka.

  • Najveća novost je dodavanje tamnog načina rada, odnosno, tamne pozadine stranice. Uvođenje tamnog načina rada u skladu je s trendom koji se događa u mobilnom svijetu, gdje se sve više aplikacija prebacuje na tamniji izgled, kako bi bio ugodniji za pregledavanje u mračnim prostorima.

    Premda su ga službeno lansirali danas, novi dizajn se neće svim korisnicima pojaviti istovremeno, već će se postepeno širiti, piše Index.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,