Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

AI stiže na Tinder: Umjetna inteligencija pomoći će korisnicima u pronalaženju srodne duše

Preuzmite sliku

Prilikom pokretanja profila na Tinderu mnogi korisnici imaju isti problem – odabir što bolje profilne fotografije s kojom bi povećali šanse u povezivanju s drugim osobama i traženju srodne duše.

Ovaj servis za upoznavanje pronašao je rješenje za taj problem, a to rješenje je – umjetna inteligencija. Tinder je tako počeo s testiranjem alata baziranog na AI koji će korisnicima pomoći u odabiru najbolje profilne fotografije.

Sve što je potrebno jest pustiti umjetnu inteligenciju u album fotografija na telefonu i ona će odabati najboljih pet slika, odnosno fotografija koje će ih prikazati u najboljem svjetlu i povećati mogućnost swipea udesno. Zahvaljujući tom alatu, naglašavaju iz Tindera, korisnici više neće biti pod stresom odabira fotografija za profil, a dobit će najbolje moguće prijedloge oko fotografija koje mogu koristiti.

Zaista mislim da AI može pomoći našim korisnicima u postavljanju boljih profila na još učinkovitiji način koji će pokazati njihovu ličnost u pravom svjetlu, komentarisao je Bernard Kim, izvršni direktor Match Groupa, kompanije koja je vlasnik Tindera.

U razgovoru s investitorima Kim je naglasio kako su njihovi planovi vezani uz umjetnu inteligenciju puno veći od samo odabira fotografija za profilnu sliku. Među onim, jedan od planova Tindera jest koristiti AI “kako bi se prikazao pravi sadržaj pravim ljudima”, čime bi se poboljšao ishod komunikacije, odnosno manje bi bilo swipea ulijevo.

Umjetna inteligencija postala je nezaobilazan alat za gotovo sve tehnološke, ali i ostale kompanije te je još prošli mjesec Tinderov izvršni direktor za proizvode Mark Van Ryswyk najavio kako namjeravaju koristiti alate bazirane na generativnoj AI koji će korisnicima pomoći u pisanju biografije. Ta je opcija još u ranoj fazi i dostupna samo korisnicima na određenim tržištima, a koristi sustave bazirane na AI koji korisnicima predlažu personaliziran tekst napravljen prema interesima i željama samih korisnika, prenosi zimo.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,