OpenAI danas predstavlja nešto novo: Jesmo li spremni?
Foto: Tuzlanski.ba

Imam osjećaj kao da je čarolija, tim je riječima novosti koje OpenAI planira predstaviti danas (u 19 sati po bosanskom vremenu), najavio je njegov CEO Sam Altman.

Kako su poručili iz kompanije, na konferenciji koju će prenositi uživo, predstavit će "neke novosti u ChatGPT i GPT-4". Altman je prošle sedmice istakao kako novosti neće biti vezane uz GPT-5 ili potencijalnu tražilicu pogonjenu AI.

Stručnjaci ističu kako je glavni problem ChatGPT-a, do sad, bila činjenica da se on koristi bazama podataka koje nisu ažurne i nema pristup najnovijim podacima na internetu (kao što to ima Googleov AI). Stoga bi logičan sljedeći korak bio upravo povezivanje s internetom i davanje svojevrsnih značajki tražilice koje bi omogućile korisnicima pristup najnovijim informacijama relevantnima za njihov upit ChatGPT-u.

To bi OpenAI stavilo u direktnu konkurenciju s Googleom, koji ovih dana ima svoju tradicionalnu godišnju konferenciju I/O, na kojoj će također predstaviti neke novosti na kojima radi.

Šta su još pripremili u OpenAI-ju i kako će konkurencija odgovoriti na te "nove izazove" saznat ćemo veoma brzo. (Zimo.hr)