Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Super trik: Evo kako da uklonite mrlje s plastičnog suđa

Preuzmite sliku

Plastične posude za spremanje hrane lako se oboje uljima, umacima ili naprosto poprime nijanse intenzivne boje namirnica, ali postoji rješenje kako da one ponovno postanu kao nove, a trik je otkrila Adi Kempler

Adi Kempler iz SAD-a podijelila je svoju metodu za uklanjanje masnih mrlja iz plastičnih posuda na TikToku objašnjavajući da sve što trebate za čišćenje plastične posude je nekoliko kapi deterdženta za suđe malo tople vode i nešto poderanih papirnatih ručnika, prenosi Daily Mail.

,,Ovaj je trik spasio puno mojih plastičnih posuda, pa prijatelji nemate ništa izgubiti ako ga probate.”, napisala je Adi. U videu, Adi  plastičnu posudu puni s malom količinom tekućine za pranje, malo tople vode i kuhinjskom krpom, izrezanim u malene komade. Jednom kad sve stavite unutra, poklopite posudu i sve dobro protresete između 45 i 60 sekundi.  Adi se kune kako se tako odlično uklanjaju masne mrlje iz plastičnih posuda koje ih najčešće uništavaju nakon spremanja hrane, pa posude postaju beskorisne za daljnje korištenje. Čak i ako ih stavite u suđericu, na prozirnoj plastici ostaje trag boje, ali ovako definitivno neće.

Trik je pogledalo gotovo pola miliona ljudi na internetu, a hiljade njih su rekli da ne mogu dočekati da ga sami isprobaju. Video pogledajte ovdje. (24sata.hr)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje