Ponedjeljak, 28. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sjajan trik: Dva sastojka za najhrskaviji pečeni krompir

Napravite marinadu od svega nekoliko sastojka koji će krompiru dati mnoštvo okusa, ali i hrskavu teksturu kao iz najboljih restorana.

Želite li uživati u lijepo pečenom krompiru koji su hrskavi izvana, a mekani iznutra? Poslužite se malim trikom. Napravite marinadu od senfa i meda koji će krompiru dati mnoštvo okusa, ali i hrskavu teksturu kao iz najboljih restorana.

Ovaj se savjet širi društvenim mrežama već neko vrijeme. Evo šta morate napraviti…

Sastojci za marinadu za krompir:

2 kašike senfa
4 kašike meda
so i biber po želji

Priprema:

1. Ogulite i narežite krompir na željenu veličinu. Upotrijebite bijeli krompir koji ima brašnastiju strukturu.

2. Namastite lim za pečenje krumpira s malo ulja i/ili rastopljenog maslaca i stavite u rernu dok ista ne dostigne željenu temperaturu.

3. Izvadite vrući lim za pečenje iz rerne, raspodijelite po njemu krompir te ih premažite dijelom marinade na bazi senfa, meda, soli i papra.

Ako pečete veću količinu krompira udvostručite, utrostručite, učetverostručite recept za marinadu po potrebi, prenosi Zadovoljna.hr.

4. Stavite krompir u rernu da se peku na uobičajeni način.

5. Nakon 20 minuta pečenja izvadite krompir iz rerne te ih ponovo premažite marinadom.

6. Mažite ih marinadom svakih pet minuta prije nego što ispeku do kraja.

7. Dužina pečenja ovisi o vrsti krompira, veličini i obliku krompira koji koristite, kao i sveukupnoj količini.

8. Hrskave krumpire poslužite kao prilog jelu. Prijatno….   (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,