Šta treba da jedete za čvrst san
Možda nikada niste razmišljali o tome, ali određene namirnice imaju dejstvo da vas: ili uspavaju ili razbude. Ovo je korisno znati, jer postoje situacije kada zasigurno ne bi trebalo, ne smijete ili ne želite da…
Možda nikada niste razmišljali o tome, ali određene namirnice imaju dejstvo da vas: ili uspavaju ili razbude. Ovo je korisno znati, jer postoje situacije kada zasigurno ne bi trebalo, ne smijete ili ne želite da…
Iako se najviše gojimo zimi, i ljetovanje može biti pogubno za liniju. Naročito su opasni “all inclusive” aranžmani koji podrazumijevaju da možemo da jedemo koliko god želimo. Mnogi se tada prejedaju jer žele da iskoriste…
Donosimo nekoliko savjeta kako da produžite rok trajanja određenim namirnicama. Evo nekoliko trikova koji vas neće koštati ništa, a pomoći će vam da dodatno uštedite na kućnom budžetu. 1. Gljive čuvajte u papirnim vrećama Za…
Na društvenim mrežama pojavio se video u kojem Amerikanci isprobavaju različite prehrambene proizvode iz svih krajeva svijeta, a među njima je i jedan proizvod sa naših prostora. Ryland Adams i Drew Dorsey isprobali su različite…
Najnovije istraživanje došlo je do rezultata kada su bijeli hljeb na kriške suprotstavili crnom sa žitaricama. Posmatrani su nivoi masti i holesterola kod ljudi koji su ih jeli i zaključili da ne postoji razlika kada…
Pametni psić Pituco iz brazilskog grada Parai otkrio je kako njegov vlasnik i ostali ljudi dolaze do hrane. Potreban im je samo čudni komad papira koji ostave radnici u prodavnici! Za razliku od ostalih pasa…
Upotreba bakra u industriji, elektronici, ali i građevinarstvu je velika, a sve je veća potražnja za njim i u kulinarstvu, odnosno gastronomiji. Bakar je dobar provodnik toplote zbog čega je hrana napravljena u bakrenom posuđu…
Najskuplja hrana u Evropi je u Švicarskoj, a najjeftinije se hrane Makedonci, pokazuje istraživanje Eurostata. Hoteli i restorani u Hrvatskoj jeftiniji su za 29 posto od evropskog prosjeka, ali se niko ne može mjeriti sa…
Bill Marler radi više od 20 godina kao advokat na tužbama vezanim za trovanje, gdje su mu klijenti bili i velika imena prehrambene industrije. “Stručnjak za trovanje” otkriva kojih šest namirnica više ne jede, poučen…
Šef kuhinje Semen Oner, sa Odsjeka za kulinarstvo na Univerzitetu za ekonomiju u Izmiru, u Turskoj, tokom odabranog mjeseca za muslimane, ramazana savjetovala je konzumaciju jela koja nisu previše začinjena. Podsjetila je kako je post…