Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako da se ne ugojite na odmoru

Preuzmite sliku

Iako se najviše gojimo zimi, i ljetovanje može biti pogubno za liniju. Naročito su opasni “all inclusive” aranžmani koji podrazumijevaju da možemo da jedemo koliko god želimo.

Mnogi se tada prejedaju jer žele da iskoriste sve što su platili, a i zato što su radoznali, pa hoće da probaju pomalo od svega. Ako ne vodite računa, lako možete unijeti 5.000 kalorija, što je duplo više od dnevne preporučene doze.

Nutricionisti su zato izračunali koje su najopasnije kombinacije i šta bi trebalo izbaciti sa ljetnjeg menija. Engleski doručak koji podrazumijeva jaja, kobasice i tost ima 800 kalorija, kroasan 270, a pahuljice samo 125.

Jedna limenka “Coca-Cole” ima 140 kalorija, dok čaša sangrije 150, koliko i flašica piva. Kapućino vrijedi 70 kalorija, pišu “Novosti“.

Za ručak se uzdržite od hamburgera sa pomfritom koji ima 700 kalorija, za večeru preskočite šniclu i pomfrit teške 600 kalorija. Špagete bolonjeze imaju 360 kalorija, koliko i parče torte.

I zato, plivajte koji krug više, kažite ne desertu i drugom tanjiru, razmišljajte o obroku koji konzumirate i vaga neće “podivljati” kad se vratite sa odmora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,