Recept za domaći džem od šljiva koji se peče u rerni

Džem je popularan namaz, a onaj pravi domaćinski je uvijek ukusniji od kupovnog. Ako ove godine spremate zimnicu, onda obavezno napravite i džem od šljiva, ali koji se ne kuha, već se peče u rerni.…

Napravite slatko lisnato tijesto sa šlagom i džemom

Francuski desert od lisnatog tijesta, šlaga i džema je idealan kada imate malo vremena da pripremite kolač. Ukoliko želite, umjesto džema možete staviti sjeckano svježe voće, piše Ženski magazin. Potrebno vam je: -pakovanje lisnatog peciva,…

Domaći ukus jeseni: Džem od bijelog grožđa u vinu

Pripremite domaći džem, uvijek dobar dodatak palačinkama, cheesecakeu ili kao namaz za hljeb Sastojci: 1 kg bijelog grožđa 2 dl bijelog vina 400 g šećera 2 vanilin šećera limun 15 g pektina štapić kore cimeta Priprema: 1. Operite i…

Džem od smokava sa chia sjemenkama po receptu nutricionistice

Ako volite smokve, obavezno pripremite džem od njih u kombinaciji s chia sjemenkama. Nekada smo džem i marmelade mogli “nabaviti” samo u maminoj ili bakinoj smoćnici, pa će vas pripremanje ovog slatkog namaza možda vratiti…