Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept za čokoladnu tortu sa džemom od kajsija koji se ne peče

Preuzmite sliku

Popularno

Ukoliko imate domaći džem, torta će biti ukusnija, prenosi Super žena.

Sastojci:

-650 g šećera
-500 g mljevenih oraha
-džem od kajsija
-120 g kakao praha
-ekstrakt maline

Priprema:

Gušće skuhati 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mljevene orahe. Sve dobro izmiješati, prokuhati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podijeliti na 3 dijela. Prvi dio obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći dio obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline.

Na dasku ovlaženu vodom staviti sva tri dijela, pa napraviti tri lista za tortu. Prvi list premazati džemom od kajsija, preko njega staviti drugi dio i njega namazati džemom, preko njega staviti treći i preliti glazurom od čokolade. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,