Utorak, 20. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Napravite slatko lisnato tijesto sa šlagom i džemom

Francuski desert od lisnatog tijesta, šlaga i džema je idealan kada imate malo vremena da pripremite kolač.

Ukoliko želite, umjesto džema možete staviti sjeckano svježe voće, piše Ženski magazin.

Potrebno vam je:

-pakovanje lisnatog peciva,

-400 ml slatke pavlake

-4 kašike šećera u prahu + za posipanje,

-oko 300 g bilo kog džema,

-opcionalno: sitno voće, npr. borovnice.

Priprema:

Slatko lisnato tijesto sa šlagom i džemom desert je koji se lako priprema. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijati rernu na 200 stepeni. Na tepsiju stavite list lisnatog tijesta. Izbockajte ga viljuškom i ispecite u rerni dok ne dobije zlatno-braon boju. Nakon pečenja ohladite lisnato tijesto, a zatim ga isijecite na 8 identičnih pravougaonika. Bolje je koristiti nož sa zupcima da se preklopi ne raspadnu.

Hladnu slatku pavlaku čvrsto umutite sa šećerom u prahu. Četiri pravougaonika lisnatog tijesta, namažite džemom, a zatim premažite slatkom pavlakom. Ako želite da koristite voće, dodajte nakon nanošenja slatke pavlake. Preostalim pravouganicima poklopite kolač. Pospite šećerom u prahu.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,