Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Traže vlasnika: Čak 20 milijardi eura ‘leži’ u ruskoj zračnoj luci!

aerodrom-rusija
Preuzmite sliku

Nagađa se da je novac pripadao Sadamu Huseinu. Ali, drugi tvrde da je to bio Gadafijev novac ili pak da pripada ruskoj mafiji ili korumpiranim ruskim državnicima.

aerodrom-rusija

Čak 20 milijardi eura “leži” šest godina na moskovskom aerodromu, piše u nedjelju Daily Mail. Vlasnik tog novca, ako je živ, bogatiji je od Romana Abramoviča.

Ne zna se čiji je novac. Nagađa se da je pripadao Sadamu Huseinu. Neki tvrde da je to bio Gadafijev novac ili pak da pripada ruskoj mafiji ili korumpiranim ruskim državnicima.

Na svakoj od 200 drvenih ‘kašeta’ po 100 miliona eura

Novac, koji čuva jako osiguranje, nalazi se u teretnom dijelu luke na 200 drvenih paleta od kojih je svaka vrijedna 100 milijuna eura. Riječ je o novčanicama od 100 eura koje su u Zračnu luku Šeremetjevo stigle iz Züricha 7. augusta 2007. godine.

Nekoliko ‘lažnjaka’ probalo preuzeti novac, ali bezuspješno

Navodno se već javilo nekoliko ‘vlasnika’, ali sve su to, prema procjenama ruskih vlasti, bili lažni i neuverljivi pokušaji.

Novac nije bio na nikoga naslovljen, a ruske vlasti godinama bezuspješno pokušavaju naći vlasnika. Novac još nisu zaplijenili jer za to, kako tvrde, zasad nema razloga. Kažu kako je novac pravi te da je prenesen iz jedne njemačke banke, prenosi 24sata.

Poslao ga Iranac, ali niko ne vjeruje da je on vlasnik

Novac je, prema dokumentima, poslao Farzin Koroorian Motlagh (45) kojem u pasošu piše da je iz Irana. Ali niko u Moskvi ne vjeruje da je on vlasnik novca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: