Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žena se porodila na autoputu, jer suprug nije htio odmah pozvati hitnu pomoć

Preuzmite sliku

Žena is SAD-a je podijelila šokantan trenutak kada se porodila pored autoputa, jer nakon njen suprug odbio nazvati hitnu pomoć dok nije vidio bebinu glavu.

Gayla Thompson iz Tennesseeja u SAD-u bila je na porodu dva dana, a da to nije ni shvatila, prije nego što su joj kontrakcije ove srijede narasle. Zajedno sa suprugom vozačem dostave Ryanom uputila se u bolnicu. Iako je vožnja trebala trajati samo 20 minuta, na pola puta Gayla je bila u punom trudu

‘Imala sam previše bolova da bih vikala na Ryana, pa sam mu smireno iznova i iznova govorila da ubrza i vozi se srednjim trakama s uključenim lampicama upozorenja ili nazove 911’, rekla je Gayla, koja radi kao fotograf, za Jam Press, Metro.

‘Nije mislio da se stvarno porađam, pa je odbio. Nije želio nazvati 911 jer je mislio da ćemo uspjeti i da će to biti gubljenje njihovog vremena. Vrištala sam za vrijeme svake kontrakcije, a onda me odjednom pretjerano boljelo da bih vrištala i bila sam potpuno tiha – to je bio znak mog tijela da beba zapravo dolazi upravo tada i tamo, prenosi Tuzlanski.ba.

Ryan se zaustavio i pozvao hitnu pomoć tek kada je bebina glava bila ‘skroz van’.

‘U početku smo bili jako zabrinuti jer je glava bila zaglavljena solidno dvije minute prije mog sljedećeg naguravanja. Nije bilo plakanja samo ljubičasta / plava beba. Ubrzo su shvatili da je vrpca omotana oko vrata,  te je Ryan morao pažljivo ukloniti pupčanu vrpcu prije nego što je hitna pomoć stigla. Nakon 10 minuta kasnije, hitna je stigla i prevezla ih u bolnicu Vanderbilt. Iako je izgubila puno krvi tokom porođaja, Gayla i beba koju su nazvali Carson imaju dobro zdravstveno stanje. Od tada je svoju ‘ludu’ priču podijelila na Facebooku, gdje je objava do sada dobila više od 1300 lajkova.

Jedna osoba je prokomentarisala: ‘Dakle, tako cool i zastrašujuće u isto vrijeme. Svaka čast mama.’ (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,