Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zatvara se najgori McDonald's na svijetu: Prijavljen policiji skoro hiljadu puta

Preuzmite sliku

McDonald’s je odlučio da zatvori restoran u Otavi u Kanadi nakon 38 godina rada.

Razlog zatvaranja su “kriminalne aktivnosti i neredi”.

Ovaj objekat je proglašen “najgorim McDonald's-om na svijetu” zbog stalnih skandala poput intimnih odnosa u toaletima, trgovine drogom i tučom među kupcima.

Za haos u restoranu djelimično je zaslužena i lokacija. Smješten je u centru turističkog okruga, gdje se nalaze brojni barovi. Ljudi su tu često svraćali pijani nakon noćnih izlazaka.

Prvi put se našao na lošem glasu 2013. godine nakon što je objavljen video-snimak na kojem se vidi kako muškarac tokom tuče izvlači mladunče rakuna iz džempera.

Skratili radno vreme, ali ni to nije pomoglo

Nakon više od 800 prijava restorana, bivši načelik policijske stanice Otave, 2019. godine je poslao pismo predsedniku i izvršnom direktoru kanadskog McDonald’s-a u kojem je napisao da je zabrinut. Lanac brze hrane je tada odlučio da skrati radno vreme do 22 sata.

Skratili radno vrijeme, ali ni to nije pomoglo

Nakon više od 800 prijava restorana, bivši načelik policijske stanice Otave, 2019. godine je poslao pismo predsjedniku i izvršnom direktoru kanadskog McDonald’s-a u kojem je napisao da je zabrinut. Lanac brze hrane je tada odlučio da skrati radno vrijeme do 22 sata.

Ipak, policija je 2022. godine ponovo primila 150 poziva vezanih za restoran. Ove nedjelje je vlasnik zgrade u kojoj se nalazi McDonald's rekao za CTV News Ottawa da je kompanija odlučila da neće da obnovi ugovor o zakupu nekretnine i da će zatvoriti svoja vrata u aprilu 2023. godine. (b92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,