Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ubio prijatelja zbog majoneze, osudili ga na doživotni zatvor

Preuzmite sliku

Muškarac iz Iowe osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva prijatelja kojeg je više puta pregazio kamionetom nakon svađe oko majoneze.

Posvađali se oko majoneze

Kristofer Erlbacher (29) kamionom se zaletio na Caleba Solberga (30) ispred kafića u malom gradu Pisgahu 17. prosinca 2020.godine. Prvo se odvezao, a zatim se vratio i još dva puta pregazio Solberga. Njih dvojica su ranije tokom noći s još jednim prijateljem bili vani i pili u baru u obližnjem Moorheadu, ali stvari su se preokrenule kada je Erlbacher na Solbergovu hranu premazao majonezu što je razljutilo Solberga i izazvalo svađu u baru.

Pregazio ga više puta

Bijesni Erlbacher nazvao je Solbergova polubrata, Craiga Pryora, na putu do kafića i zaprijetio da će zapaliti Solbergovu kuću i ubiti ga. Pryor je kasnije došao u Dave's Old Home u Pisgahu gdje se spremao još jedan sukob. Erlbacher se na kraju zabio svojim kamionom u Pryorov, a zatim je pregazio Solberga.

– Erlbacherov prvi udarac Solberga nije ubio i moglo ga se čuti kako vrišti za svojim bratom Craigom Pryorom – napisao je sudac Okružnog suda Greg Steensland u presudi.

– Umjesto da samo ode, Erlbacher je otišao niz ulicu, okrenuo se i vratio da pregazi Solberga po drugi put. Kako bi bio siguran da je dovršio posao, Erlbacher se posljednji put okrenuo svojim kamionom i još jednom prešao preko Solberga – dodao je.

Erlbacher se tada odvezao, ali mu se kamion nedugo kasnije pokvario. Zatim je nazvao Pryora i rekao da mu je ubio brata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,