Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Americi u kući pronađeno osam tijela, uključujući šestoro djece

Preuzmite sliku

Smrt osam osoba, uključujući šestoro djece, pronađenih u zapaljenoj kući u Oklahomi istražuje se kao ubistvo i samoubistvo, a obje odrasle osobe se smatraju osumnjičenima, saopćile su vlasti u petak, javlja Anadolu Agency (AA).

Žrtve su bila djeca, starosti od jedne do 13 godina, rekao je šef policije Broken Arrow Brandon Berryhill. Nije naveo njihove identitete.

Uzroci smrti se još istražuju, ali šef vatrogasne službe Broken Arrow Jeremy Moore rekao je da se ne čini da su stradali u požaru. U kući je pronađeno oružje, rekao je šef policije.

“Jučer sam stigao na lice mjesta i vidio izraze lica naših hitnih službi i vatrogasaca, to mi je slomilo srce”, rekao je Moore u petak.

Požar je prijavljen oko 16 sati. Radi se o mirnoj stambenoj četvrti Broken Arrow u Oklahomi, 20 kilometara jugoistočno od Tulse.

Moore je rekao da su ekipe koje su došle na mjesto događaja, nakon dojave, ispred kuće pronašle dvije odrasle osobe koje su bile mrtve s povredama koje su “izgledale kao posljedica krivičnog djela”.

Djeca su pronađena mrtva u drugom dijelu kuće, rekao je on. Tragedija se i ranije dogodila u Broken Arrowu, najvećem predgrađu Tulse s skoro 115.000 stanovnika. Godine 2015., dva brata tinejdžera ubili su svoju majku, oca, dva mlađa brata i petogodišnju sestru u svojoj kući.

Kuća u kojoj su se dogodila ubistva 2015. kasnije je srušena, a lokacija je pretvorena u park.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,