Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trump proveo 20 minuta u zatvoru u Fultonu

Preuzmite sliku

Donald Trump predao se u četvrtak u zatvoru okruga Fulton po više od desetak optužbi koje su proizašle iz njegovih napora da poništi izborne rezultate u Džordžiji 2020, što je četvrti put ove godine da se bivši predsjednik suočio s krivičnim prijavama, javlja CNN.

Trump je proveo nešto više od 20 minuta u zatvoru Okruga Fulton, gdje je procesuiran i pušten na slobodu. Zatvorski dosijei pokazuju da je visok šest stopa i tri inča i težak 215 funti, s plavim očima i plavom kosom ili kosom boje jagoda. Broj njegove rezervacije je bio P01135809.

Trumpova fotografija objavljena je ubrzo nakon što je napustio zatvor.

Trumpova predaja u Džordžiji je četvrti put ove godine da se bivši predsjednik predao lokalnim ili saveznim zvaničnicima nakon što su protiv njega podignute krivične prijave – epizode koje nikada nisu viđene u SAD-u prije 2023. godine.

Scena Trumpa koji putuje na uhićenje dok je optužbe protiv njega osudio kao politički motivirane ponovila se u četvrtak, ali to ipak nije uzdrmalo neviđenu scenu bivšeg predsjednika – i vodećeg kandidata republikanaca za Bijelu kuću 2024. – suočenog sa krivičnom optužnicom.

Trump je boravak u zatvoru nazvao “strašnim” i “veoma tužnim” iskustvom u intervjuu kasnije u četvrtak za Newsmax, dodajući: “U cijelom životu nisam znao ništa o optužnicama, a sada sam optužen četiri puta.

Trump je u aprilu optužen u New Yorku zbog državnih optužbi u vezi sa šemom za tajni novac. U junu se predao u zgradi federalnog suda u Miamiju kako bi se suočio s optužbama u istrazi specijalnog tužioca Jacka Smitha o pogrešnom rukovanju povjerljivim dokumentima. A ranije ovog mjeseca, Trump je u Washingtonu DC optužen zbog optužbi koje je podigao Smith u svojoj istrazi o pokušajima poništavanja izbora 2020. godine.

Svi ti slučajevi mogli bi doći do vrhunca sljedeće godine u isto vrijeme kada se Trump kandiduje za predsjednika. (Foto: Fulton County Sheriff's Office)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,