Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trump oslobođen pritvora: Pred sudom se izjasnio da nije kriv

Preuzmite sliku

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjasnio se da nije kriv po 34 tačke optužnice koju je protiv njega podnijelo njujorško tužilaštvo.

Bivši američki predsednik Donald Trump nakon što je dao izjavu oslobođen je pritvora i krenuo je ka aerodromu odakle će napustiti New York.

Prije ulaska u sudnicu, bivši predsjednik Donald Trump nije dao izjavu – nešto što su neki savjetnici očekivali da uradi.

“Bili smo pod utiskom da će možda dati kratku izjavu prije nego što je ušao, a mislim da je primetna činjenica da nije” – rekla je bivša Trumpova direktorka komunikacija Bijele kuće Alisa Farah Grifin za CNN.

Grifin je rekao da bi njegov nedostatak izjave takođe mogao da znači da su “advokati vjerovatno u sukobu sa savjetnicima za komunikacije”.

Trump je negirao da je imao aferu sa Stormy Daniels, a optužnicu protiv njega je nazvao “političkim progonom i miješanjem u izbore na najvišem nivou u historiji”.

Preduzete bezbjednosne mjere

Staklena vrata Krivičnog suda na Menhetnu iz kojih su nakratko izašli bivši predsjednik Donald Trump i njegov advokat obično nisu zatamnjena kao trenutno.

To je još jedna od dodatnih bezbjednosnih mjera koje se danas preduzimaju.

Policija koja stoji iza Trumpa je tu da obezbijedi normalan tok suđenja i zaštiti prisutne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,