Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trump i njegovi advokati moraju platiti milion dolara zbog ‘političke’ tužbe protiv Hillary Clinton

Preuzmite sliku

Savezni sudija naredio je u četvrtak bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovim advokatima da plate više od 937.000 dolara kazne zbog tužbe protiv bivše državne sekretarke Hillary Clinton zbog tvrdnji da su predsjednički izbori 2016. bili namješteni.

Okružni sudija SAD-a John Middlebrooks, koji je odbacio Trumpovu tužbu u septembru, rekao je da je kazna bila opravdana jer je bivši predsjednik pokazao zloupotrebe sudova za promicanje svoje političke agende.

– Ovaj slučaj nikada nije trebao biti pokrenut. Njegova neadekvatnost kao pravnog zahtjeva bila je očita od samog početka. Nijedan ga razuman advokat ne bi pokrenuo. Namijenjen za političke svrhe, ni u jednoj tački izmijenjene tužbe nije navedena razumna pravna tvrdnja – napisao je Middlebrooks u pisanoj odluci od 45 stranica, javlja Reuters.

Trump je tužio Clinton, demokratsku predsjedničku kandidatkinju 2016., tvrdeći da su ona i drugi demokrati htjeli lažirati te izbore lažno optužujući njegovu kampanju za povezanost s Rusijom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje