Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u SAD-u: Dvogodišnji dječak ubio trudnu majku

Preuzmite sliku

Trudnica iz Ohia i njena beba ubijene su nakon što joj je njen dvogodišnji sinčić slučajno pucao u leđa, piše Independent

31-godišnja Laura Ilg je još uvijek bila pri svijesti kada su se policajci odazvali na njen poziv u ponedjeljak. Nakon što je policija provalila u kuću, Ilg im je rekla da je njen dvogodišnji sin uspio da dođe do pištolja i slučajno pucao.

Ona je bila u spavaćoj sobi na drugom spratu. Navodno je bila u šoku, ali je ostala mirna kada je policiji prepričala tragediju.

Ilg, koja je bila trudna 33 nedjelje, hitno je prebačena u bolnicu, gdje su doktori uradili carski rez. Međutim, i majka i tek rođena beba umrle su od posljedica povreda koje su zadobile, rekao je šef policije Dave Smith na konferenciji za novinare u utorak.

Smith je rekao da je na licu mjesta pronađen pištolj SIG Sauer mikro kalibra devet mm. Policija je zaključila da je u kući instalirano nekoliko sigurnosnih elemenata koji spriječavaju dijete da dobije pristup pištolju, uključujući kapije za bebe i bravu u spavaćoj sobi, rekao je Smith.

Međutim, na dan tragedije vrata spavaće sobe su slučajno ostala otvorena. Pištolj je bio u fioci noćnog ormarića, saopštila je policija.

Ilg je uspjela da kaže policiji da je prala veš kada je njen sin ušao u sobu, igrao se pištoljem i pucao joj u leđa.

Policija je utvrdila da oružje pripada njenom mužu, koji trenutno ima starateljstvo nad dječakom.

Istraga je u toku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,