Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tokom ramazanskog dijeljenja hrane i novca u gužvi stradala i djeca

Preuzmite sliku

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a 10 ih je ozlijeđeno sinoć u gužvi među ljudima koji su čekali ramazanske donacije hrane u najvećem pakistanskom gradu Karachiju.

Ovo je bio posljednji incident u centrima za distribuciju hrane širom Pakistana dok se građani bore s rastućom inflacijom i sve većim cijenama osnovnih potrepština, piše CNN.

Sve žrtve jučerašnje gužve bile su žene i maloljetnici, saopćeno je iz policije. Među mrtvima su dva dječaka u dobi od sedam i šesnaest godina, te devetogodišnja djevojčica, prema Summaiya Syedu Tariqu, hirurgu lokalne policije, prenosi Tuzlanski.ba.

“Jedna 80-godišnja žena, najstarija među žrtvama, također je umrla” , rekao je hirurg.

Među 10 ozlijeđenih u petak bili su petogodišnja djevojčica i dva dječaka, koji su hospitalizirani.

Nesreća se dogodila u industrijskom području Karachija, gdje je firma FK Dyeing dijelila hranu i novac za ramazan. Vlasti su uhapsile nekoliko zaposlenika firme na mjestu događaja, optužujući ih da nisu uspostavili sigurnosne protokole za čekanje u redu.

U jučerašnjoj izjavi pakistanska Komisija za ljudska prava izjavila je da je “duboko zabrinuta” zbog nedostatka odgovarajućeg upravljanja u centrima za pomoć, pozivajući vladu da poboljša sigurnost.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,