Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svećenik se spetljao s tinejdžerkom i pobjegao je s njom u Italiju

Preuzmite sliku

Svećenik iz Alabame koji je tokom ljeta pobjegao u Italiju s 18-godišnjakinjom, sada je oženjen s tom  tinejdžerkom.

Nadbiskup je pak u srijedu otkrio da će Vatikan vjerovatno poduzeti korake da svećenika službeno izbaci iz svećeništva.

Alex Crow, 30-godišnji katolički svećenik, oženio je mladu ženu koja je 2023. završila srednju školu, govore podaci s vjenčanog lista kojeg su podnijeli u ponedjeljak u okrugu Mobile. Tek je u junu napunila 18 godina, stoji u dokumentu. Prije nego se udala za svećenika, pohađala je katoličku školu McGill-Toolen, gdje je Crow povremeno posjećivao satove teologije, piše New York Post.

Za aferu ovog para javnost je saznala kada su vlasti otkrile ljubavno pismo koje je, tada srednjoškolka primila, od Crowa na Valentinovo.

 • Crow i žena otišli su u Evropu tokom ljeta prije nego što su se vratili u SAD ranije ovog mjeseca, izvijestio je AL.com.

  Crow, koji je već suspendovan, vjerovatno je održao svoju posljednju propovijed, signalizirao je ove sedmice nadbiskup Thomas J. Rodi.

  – Nedavne vijesti o Crowovu građanskom braku samo potvrđuju nadbiskupovu prosudbu. Nadbiskup Rodi predviđa da će Vatikan na kraju laicizirati Alexa Crowa- stoji u priopćenju nadbiskupije Mobile.

  Rodi je u prethodnoj izjavi osudio uskoro bivšeg svećenika i rekao da su njegovi postupci “potpuno nedolični”.

  – Nadbiskup ga je obavijestio da više ne smije vršiti službu svećenika, niti govoriti ljudima da je svećenik, niti se oblačiti kao svećenik- rekao je.

  Šerif okruga Mobile Paul Burch rekao je tokom ljeta da vjeruje da je došlo do takozvanog ‘groomanja’, odnosno pedofilskog zbližavanja s djetetom ili mladom osobom. Crowa su, inače, zaredili 2021. godine.

  Okružni tužitelj Keith Blackwood najavio je ranije ovog mjeseca da je istraga o krivičnim djelima zatvorena, prema izvješćima. Dodao je da se mlada žena sastala s tužiteljima i odbila odgovoriti na bilo kakva pitanja, prenosi 24sata

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,